Thursday 13 September 2012

Niste culori..../ Some colors...

Am iarasi o sursa de inspiratie la geam...


....si pe masa....


Asa ca am cautat in dulap si am reusit sa adun cateva tesaturi pentru un quilt.
Ei, da, stiu, nu am chiar culorile de acolo, dar macar ceva rude de-ale lor tot am gasit.


Fac o incercare: un quilt modern sau un hibrid, clasic cu modern. Ma hotarasc dupa ce vad concret.
Am schitat un pattern, dar sa nu ma puneti sa calculez cat material imi trebuie, ca nu sunt in stare. Poate la sfarsit, o sa reusesc, masurand ceea ce am folosit.
Deocamdata fac greseli, dar macar incerc sa invat din ele. Nu mi-am propus sa pastrez constanta latimea benzilor de culoare, dar am constatat ca daca apar variatii prea mari de dimensiune, atunci modelul rezultat din asamblarea blocurilor are cam mult de suferit, in sensul ca nu vreau sa apara rupturi prea mari in continuitatea benzilor de culoare de la un bloc la altul.



Asa ca pe blocurile astea patru o sa le desperechez si o sa le fac alti parteneri, mai potriviti. E usor, pentru ca nu sunt cusute intre ele.
Mai am 8 grupuri de cate 4 blocuri.
Daca o sa iasa cat de cat bine, o sa revin si cu o continuare, daca nu......caut alte subiecte ;)


Ma intorc la treaba.
Sa aveti o zi frumoasa!


4 comments:

  1. Ce culori vesele si frumoase! Bineinteles si rosu...Meticuloasa cum esti, o sa iasa un quilt perfect. Florile sunt minunate, asa ca sa ai o zi frumoasa si spor la cusut!

    ReplyDelete
  2. O sa iasa bineeee, sunt convinsa de asta :D. Abia astept sa il vad gata ;).
    Multumesc pentru flori. De-abia acum imi dau seama ce putine flori am eu in gradina...cum se numesc acestea din imagine ? si trebuie scoase toamna si replantate primavara ??hai, invata-ma, adu-ma la realitate :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai, Teodora, mai, uite cum stau lucrurile:
      1. Se numesc pur si simplu "Ochiul boului"
      2.Teoretic sunt flori anuale,se inmultesc prin seminte. Usor de gasit, de obicei mai peste tot unde se vand chestii de-astea. Se seamana primavara. Nepretentioase.
      3. La mine in curte, la tara, nu le scot niciodata din pamant, doar tai partea care se usuca. In fiecare an rasar tot acolo, dar nu stiu sa-ti spun daca din semintele lor sau din radacina care ramane in sol...
      4. Astea sunt de la piata, ca n-am mai fost la tara cam demultisor...

      Delete