Friday 15 March 2013

Worldwide Quilting Day

Pentru cine nu stia, pe 16 martie se sarbatoreste Ziua Internationala a Quiltingului.
Ea a fost initiata de National Quilting Association, din S.U.A., avand loc fix in calendar, in a treia sambata din luna martie a fiecarui an, dar acum este organizata de The Fabric Shop Network, care este o organizatie a celor cu interese comerciale in domeniul tesaturilor, quiltingului, designului.
In tara-mama se doreste a fi mare sarbatoare-mare pentru cei din domeniu, polii de atractie principala fiind magazinele si site-urile de crafting, care colaboreaza cu Quilt Guild-urile (grupuri zonale de pasionati ai quiltingului). Printre cele mai obisnuite forme de manifestare sunt intalnirile, in cadrul carora se impartasesc idei, tehnici, tendinte, dar se prezinta si noile colectii de tesaturi si accesorii (rigle, ata, ace....stiti voi...), cursurile de initiere in quilting, si bineinteles, concursurile cu premii constand in tesaturi.
Pentru ca, pana la urma, scopul organizatorilor este de a-si mari numarul de cumparatori, cu aceasta ocazie, se ofera si reduceri (da! reduceri, nu cresteri!) de preturi la tesaturi, accesorii pentru cusut sau pattern-uri.

Daca vreti amanunte, exista si un site dedicat acestei zile:


Iar daca v-au sclipit ochii la textul "concursuri cu premii" si creierasele voastre zglobii au si facut legatura cu "worldwide", mai bine cititi punctul 2.Eligibilidy.

Sunt pregatita sufleteste sa suport cu toata demnitatea, in zilele ce vor urma, parada de pe bloguri, cu tesaturile castigate/cumparate ce vor fi lasate apoi, sa zaca uitate, in dulapuri pline cu alte tesaturi uitate.


Cine are, are, cine n-are, n-are!

Have a Beeeeeeeeautiful Worldwide Quilting Day, my dears!

2 comments:

  1. Nu e prima data cand, daca nu esti american, esti exclus. Mai ciudat e ca toate firmele astea americane fac bani grei din produsele vandute strainilor. S-ar putea ca eu (ca si multi ani) sa cheltuiesc in America mai mult decat media cheltuita de americani, dar cui ii pasa ?
    Dar cum bine zici, decat materiale multe care sa zaca in dulap, mai bine mai putine si folosite la maximum!

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult Mihaela, n-am stiut ca exista asa o zi!
    Mai bine de noi, ne pastram emotia in fata oricarui peticel de material.

    ReplyDelete